Wat heb je allemaal nodig voor het maken van gezonde groene smoothies?

Smoothies zijn snelle en makkelijke tussendoortjes. Ze zitten boordevol vezels en belangrijke voedingsstoffen. Hiermee versterk je je immuunsysteem en krijg je meer energie. Een verse smoothie maak je met de juiste keukenaccessoires gewoon zelf. Even wat fruit en groente in de blender, pureren, vloeistof erbij en klaar is je smoothie! Zelfs met een drukke agenda heb je wel even tijd om een smoothie te maken.

Waarom is een smoothie gezond?

Een smoothie bestaat uit groente, fruit en een vloeistof. Meestal is dat water, vruchtensap, melk of yoghurt. In een smoothie zitten vitaminen, mineralen en vezels. Vezels heb je nodig voor een goede darmwerking. Vitaminen en mineralen houden je lichaam gezond. Daarnaast is het een bron van energie, verlaagt het de bloeddruk en zorgt het voor een stralende huid. Het past dus in een gezond voedingspatroon.

Wanneer neem je een smoothie?

Als je niet veel tijd hebt, neem je een smoothie voor het ontbijt. Met de juiste ingrediënten krijg je de voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft om op te starten. Maar het is ook lekker als tussendoortje of in plaats van een toetje na het avondeten. In dat geval laat je de groente weg en neem je fruit in combinatie met een vloeistof.

Hoe maak je een groene smoothie?

Een gezonde, groene smoothie maak je met een paar simpele ingrediënten en de juiste keukenaccessoires. Neem wat groente en fruit, was het en snijd dit vervolgens in kleine stukjes. Stop alles in een blender. Dit pureer je waarna je een vloeistof toevoegt. Even mengen en je smoothie is klaar!

Neem hiervoor:

Een banaan.

Een handje spinazie.

250 ml gewone melk of amandelmelk, als je liever een plantaardige smoothie wilt.

Iets uitgebreider maak je deze smoothie als je er een kiwi en een avocado aan toe voegt.

Of maak een smoothie van:

Een halve mango.

Sap van een halve limoen.

Een handje boerenkool.

200 ml melk of amandelmelk.

Een handje cashewnoten of walnoten.

Ook lekker is een smoothie van:

Een handvol spinazie.

Een halve mango.

Twee stengels bleekselderij.

Twee takjes munt.

Een handje noten.

Een klein stukje verse gember.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven