Voor welke outdoor activiteiten kun je terecht in Slovenië

Slovenië is voor veel mensen een onbekend vakantieland en juist hierdoor een bestemming waar veel te ontdekken valt. Het land beschikt over veel natuurschoon, gecombineerd met aantrekkelijke steden, schilderachtige dorpen en historische kastelen. Bekende bezienswaardigheden van Slovenië zijn onder andere de Sloveense Alpen, de hoofdstad Ljubljana of enkele aantrekkelijke kustplaatsen zoals Piran. Voor liefhebbers van outdoor activiteiten is Slovenië een luilekkerland zoals onderstaande voorbeelden laten zien.

Een paradijs voor wandelaars

Door de vele ongerepte natuur is Slovenië een paradijs voor wandelaars. In de omgeving van Lake Bohinj of Vipava kom je meer mensen tegen dan in het meer onbekende Kamnik, maar in alle gevallen is de bestemming goed bereikbaar en sta je zeker versteld van de afwisseling tussen heuvels, bergen en vergezichten.

Raften op de Soca Rivier

De Soca rivier in Slovenië heeft een lengte van 135 kilometer en staat bekend om zijn diepblauwe kleur. De Soca rivier en met name de plaats Bovec staat bekend als startplaats van avontuurlijke rafttochten. Beleef onder professionele begeleiding een adrenalinekick, terwijl je met de boot langs de indrukwekkende natuur vaart.

Wintersporten

Rondom de plaats Vogel in de Sloveense Alpen ligt een skigebied met een totale lengte van 22 kilometer aan verschillende pistes voor zowel de beginnende als de gevorderde wintersporter. Tijdens strenge winters kan Lake Bled dichtvriezen en verandert dan in een mooie natuurlijke schaatsbaan.

Paragliden

Op verschillende plaatsen in het land kun je paragliden, waarbij onervaren deelnemers samen met een ervaren piloot de sprong maken. Vooral tijdens de zomermaanden zorgt de aanwezige thermiek ervoor dat de sprongen extra lang duren. Bekende plaatsen zijn de bergen rondom Lake Bohinj en Kobarid.

Avontuurlijk mountainbiken

De hoeveelheid bergen in combinatie met weinig bezoekers, maakt Slovenië tot het ideale land voor mountainbikers die graag prestaties leveren in de ongerepte natuur. Door het hele land zijn speciale routes te vinden voor zowel beginnende als ervaren mountainbikers.

Grotten ontdekken

In Slovenië vind je ruim 7000 grotten, die soms meer dan een kilometer lang zijn. De bekendste zijn de Grotten van Postojna, waarvan het gangenstelsel ruim 20 kilometer lang is. Ook de Grotten van Škocjan, Snežna en Križna Jama behoren tot de mooiste van het land.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven