Het tijdloze en stijlvolle karakter van een landelijke badkamer

Landelijke badkamers of cottage badkamers zijn tegenwoordig heel populair en zijn allesbehalve ouderwets. Landelijk is een verzamelterm voor diverse stijlen die één ding gemeenschappelijk hebben. Een badkamer in landelijke stijl is warm, gezellig en straalt het tegenovergestelde uit van strakke moderne badkamer. Door het in te richten als een ontspannen plek, kom je er instant tot rust. De ontspannen sfeer wordt vaak opgeroepen door een stijlvol vrijstaand ligbad. Wat denk je van een authentieke badkuip op gietijzeren poten? Een echte eyecatcher! Bovendien blijft het water langer warm. Daarnaast mogen sierlijke kranen en sfeervolle accessoires niet ontbreken.

Ontdek hier het tijdloze en stijlvolle karakter van een landelijke badkamer.

Het kleurenpalet van een landelijke badkamer

Voor een badkamer in landelijke stijl is het kleurgebruik eerder beperkt. Meestal gebruikt men natuurlijke kleuren zoals aardetinten en zandkleuren. De sombere maar warme kleuren worden vaak gecombineerd met gebroken wit. Spierwit vermijd je beter omdat dit contrasteert met het warme gevoel dat het landelijke tracht op te wekken. Heb je toch liever wat meer kleur? Pasteltinten passen ook perfect in een landelijke badkamer

Typerende kenmerken van een landelijke badkamer

Hout en andere natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout zijn typisch voor een badkamer in landelijke stijl. Houten badkamermeubels ogen erg elegant. Leuke accessoires maken het plaatje compleet. Plaats een houten krukje of gebruik een houten ladder als handdoekenrek. Andere natuurlijke materialen zoals rieten opbergmanden vullen het landelijke interieur feilloos aan.

Lambrisering

Lambrisering zie je heel vaak terugkomen. De wand wordt dan voor ongeveer één derde met houten planken bekleed. De planken kunnen daarna in gebroken wit of crème wit geschilderd worden.

Rustieke keramische tegels

Met rustieke keramische tegels ziet je badkamervloer er oogverblindend uit. Het ziet er heel gezellig uit en roept een huiselijk gevoel op. Je kan kiezen voor een keramische tegel met een motief of voor een tegel in houtimitatie waardoor je geniet van een warme uitstraling en onderhoudsgemak.

Geef oude spullen een tweede leven

Niet alle meubels of accessoires dienen nieuw te zijn. Je kan nieuwe meubels of accessoires mengen met tweedehands spulletjes. Het geeft je badkamer dan een extra authentieke touch. Een oud en afgeleefd kastje kan je schuren of een whitewash look geven.

Is een landelijke badkamer jouw droom?

Zie je jezelf al tot rust komen in een prachtige landelijke badkamer? Samen met een vakman wordt jouw droombadkamer werkelijkheid, rekening houdend met je smaak en budget. We spenderen immers enkele uren per week in de badkamer, dus waarom maak je er geen toevluchtsoord van waar het fijn vertoeven is?
Een badkamerspecialist uit de buurt helpt je graag met het realiseren van jouw droombadkamer.

Scroll naar boven