Elektriciteitswerken prijzen in Vlaanderen

Het tarief dat gehanteerd wordt voor een elektricien per uur, hangt van verschillende factoren af. Maar om een algemeen beeld te hebben kunnen we aannemen dat het uurtarief van een elektricien in Vlaanderen tussen de € 35 en € 45 ligt. De prijs heeft een onmisbare link met hoe ingewikkeld de te uit te voeren werkzaamheden in elkaar zitten. Aan de andere kant is het goed om rekening te houden met het feit dat er bijkomende kosten komen zoals uitrijkosten. Het wel of niet bijkomen van uitrijkosten hangt van de ligging af. Verder kan het voorkomen dat een elektricien materialen moet bijkopen ten behoeve van het werk. Ook die kosten zullen ook bij gerekend moeten worden.

Een beginnende en ervaren elektricien

Verschil in het tarief kan ook sterk afhangen van de status van de elektricien. Een elektricien die pas in het vak is, hanteert in de meeste gevallen een relatief laag uurloon in vergelijking met een ervaren elektricien. In het verlengde hiervan kunnen we weer een onderscheid maken tussen zelfstandige elektriciens en elektriciens die voor een bedrijf werken. Tussen de twee groepen zul je in de meeste gevallen een hogere uurtarief moeten betalen wanneer het gaat om een elektricien die voor een bedrijf werkt. Dit heeft vaak te maken met het winstoogmerk die bedrijven hanteren en onkosten die ze maken voor hun arbeiders. De intensiteit van je opdracht bepaald ook in grote mate het uurloon van de elektricien. Grote projecten zoals het construeren van een compleet nieuw elektriciteitsnetwerk, zal minder duur komen te vallen dan wanneer het gaat om eenvoudige klusjes zoals het vervangen van een of twee stopcontacten.

Kosten voor aanvullende materiaal

Elektriciens zijn uitgerust met standaard tools die nodig zijn om hun werkzaamheden te kunnen voltooien. Toch kan het voorkomen dat er extra kosten gedaan moet worden met betrekking tot materiaal. Een elektricien kan bijvoorbeeld constateren dat bedradingen aan vervanging toe zijn. Die bedradingen moeten dan opnieuw gekocht worden en zullen ook meegerekend worden in het kostenplaatje. Natuurlijk kan het voorkomen dat je eerder al materiaal hebt opgekocht wat achteraf niet nodig was bij een eerdere opdracht. Dit kun je altijd voorleggen aan de elektricien om te kijken als die materialen nog bruikbaar zijn. Indien wel dan hoef je dan geen extra kosten te maken. Het is altijd goed om na te gaan in hoeverre materialen zelf aanschaffen wel of niet voordeliger uitkomt dan materialen via de elektricien aanschaffen.

Kosten voor de keuring door een elektricien

Als een opdracht voltooid is, is het altijd op zijn plaatst om het te laten keuren. Een stukje zekerheid dat het werk goed gedaan is, krijg je middels een keuring die geen fouten constateert. Het zogenoemde NEN1010 kan uitgevoerd worden door een elektricien. Het kan beste wel het geval zijn dat deze verplicht uitgevoerd moet worden aan de hand van het type verzekering die je hebt afgesloten. De kosten die hiervoor gemoeid gaan beginnen bij een bedrag van € 350 en kunnen oplopen tot een bedrag van € 500.

Kiezen voor een betrouwbare elektricien

Elektriciteit is zeer belangrijke zaak, we doen er haast alles mee. De verwarmer, de tv, de wasmachine, wifi router en noem maar op, alle apparaten hebben elektriciteit nodig. Heb je problemen met je elektriciteit netwerk in je huis dan moet je het op de eerste plaats meteen aanpakken. Daarbij moet je voor zorgen dat je de juiste man op de juiste plaats zet om ervoor te zorgen dat er duurzame oplossingen op dit gebied plaats vinden. Een gecertificeerde en betrouwbare elektricien kan daarbij goed in het straatje passen om invulling te geven aan je opdracht. Neem vooral de tijd om voor een goede te kiezen!

Scroll naar boven